Naczynia

[nowości] [naczynia] [sztućce] [zestawy kuchenne] [zestawy uzupełniające] [gotowanie] [technologia]

Jak gotować?

Warzywa

Opłukane warzywa należy włożyć do zimnego naczynia Zeptera, a następnie zwiększyć temperaturę do momentu, gdy wskaźnik termokontrolera osiągnie połowę pola zielonego. Wyłączyć dopływ energii, potrawa dogotuje się sama.

Mięso smażone

Nagrzać naczynie do momentu, gdy wskaźnik termokontrolera osiągnie połowę pola czerwonego. Włożyć mięso osuszone uprzednio ściereczką lub papierowym ręcznikiem, przykryć naczynie i smażyć pod pokrywą do momentu zrumienienia (2-3 min.), przewrócić na drugą stronę i wyłączyć dopływ energii. Po kilku minutach sznycle, kotlety czy steki są gotowe.

Mięso gotowane lub duszone

Do zimnego naczynia wlać trochę wody na dno (mięso nie musi być przykryte), włożyć opłukane warzywa, drób lub mięso i podgrzewać do momentu osiągnięcia przez wskaźnik termokontrolera połowy pola zielonego. Ta pozycja termokontrolera powinna być utrzymywana przez cały czas gotowania. Mięso będzie bardzo smaczne, podobnie jak skoncentrowany wywar.

Strzalka